Web Analytics Made Easy - Statcounter

معضل اساسی شهرداری‌ شهرهای کوچک کمبود اعتبار و منابع پایدار درآمدی است؛ شهرداری گوگد نیز با این معضل دست‌وپنجه نرم می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شهرهای کوچک زیربنای توسعه پایدار منطقه‌ای هستند و نقش مهمی در پیاده‌سازی برنامه آمایش سرزمین دارند. طی دهه‌های اخیر با تغییر نظام اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، روند رشد و توسعه شهرهای ایران تحت تأثیر قرار گرفت؛ این فرایند خسارات جبران ناپذیری به شهرهای کوچک وارد و فشار زیادی بر زیرساخت‌های شهری تحمیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانچه توسعه شهرهای کوچک مورد توجه قرار نگیرد، شهروندان به دلیل کمبود امکانات و نبود زیرساخت مناسب به شهرهای بزرگ‌تر مهاجرت می‌کنند که بر مشکلات شهرهای بزرگ می‌افزاید. معضل اساسی شهرداری شهرهای کوچک کمبود اعتبار و منابع پایدار درآمدی است؛ شهرداری گوگد نیز با این معضل دست‌وپنجه نرم می‌کند.

گوگد در فاصله ۱۸۵ کیلومتری مرکز استان اصفهان و در ۳۶۰ کیلومتری تهران قرار دارد. این شهر در پنج کیلومتری شرق گلپایگان و در مسیر اصلی اراک اصفهان و گلپایگان - تهران است. یکی از اساسی‌ترین مشکلات شهر گوگد نبود زمین دولتی در اطراف شهر است در حالی که یکی از مؤلفه‌های اساسی توسعه شهر تأمین زمین و اجرایی کردن زیرساخت‌های شهری است.

به بهانه روز شهرداری‌ها و به منظور بررسی مشکلات شهر کوچک گوگد با حسین علی‌محمدی شهردار گوگد به گفت‌وگو نشستیم. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

اهمیت نامگذاری چهاردهم تیرماه به نام «روز شهرداری‌ها» چیست؟

در تقویم رسمی کشور روزی به نام شهرداری‌ها ثبت شده است. قرار است به بهانه فرارسیدن روز شهرداری‌ها از تلاش‌های بی‌وقفه شهرداران تجلیل شود. انتظار ما این است که مسئولان به شهرداری‌های شهرهای کوچک نگاه ویژه‌تری داشته باشند.

چه راهکارهایی برای بهبود وضعیت شهرداری‌ها وجود دارد؟

توجه ویژه دولت به شهرداری‌ها و ایجاد منابع درآمد پایدار راهکار اساسی بهبود وضعیت فعلی شهرداری‌های کشور است؛ چنانچه حمایت دولت نباشد با مشکل مواجه می‌شویم.

تخصیص بودجه به شهرداری‌ها نباید برمبنای جمعیت باشد، لازم است سطح توسعه‌یافتگی مناطق مورد توجه قرار بگیرد و بودجه مورد نیاز برای توسعه و حل مشکلات شهرها تخصیص پیدا کند.

تخصیص اعتبار برمبنای جمعیت موجب بروز مشکلات زیادی می‌شود. این موضوع از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در حال پیگیری است تا با طرح در مجلس توسط نمایندگان اصلاح شود.

مهم‌ترین مشکلات شهرداری‌های شهرهای کوچک چیست؟

شهرهای کوچک با معضلات زیادی دست به گریبان هستند؛ کوچه‌های خاکی، نبود شبکه دفع آب‌های سطحی، وجود سگ‌های بی‌صاحب و نبود سیستم پایدار و منظم حمل‌ونقل از مشکلات شهرداری‌های شهرهای کوچک است.

رفع این مشکلات در گرو تخصیص اعتبارات قانونی به شهرداری‌ها است. در حال حاضر معضل اساسی شهرداری‌های شهرهای کوچک کمبود اعتبار و درآمد پایدار است که موجب شده ساکنان به دلیل کمبود امکانات و نبود زیرساخت‌های مناسب به شهرهای بزرگ‌تر مهاجرت کنند و بر مشکلات شهرهای بزرگ بیش از پیش بیفزایند.

به عنوان شهردار یک شهر کوچک با چه مشکلاتی مواجه هستید؟

یکی از مشکلات اساسی شهر گوگد نبود زمین دولتی در اطراف شهر است در حالی که یکی از عوامل توسعه شهر و اجرایی شدن زیرساخت‌های شهری زمین است.

رفع این مشکل و معضلاتی از این دست که امروزه شهرهای ایران با آن مواجه هستند، نیازمند نگاه ویژه مسئولان به شهرهای کوچک است.

با تحمیل هزینه‌های کلان به شهرها، چنانچه حمایت دولت نباشد شهرداری‌ها در پرداخت هزینه‌های جاری با مشکل مواجه می‌شوند.

دستاورد سفر استاندار اصفهان به شهر گوگد چه بود؟

استاندار اصفهان ضمن بازدید از کمربندی شهر گوگد و بررسی مشکلات کشاورزان، مصوباتی در شورای مشترک اداری استان و شهرستان داشت، بر این اساس مقرر شد در محدوده قرار گرفتن کمربندی شهر گوگد از طریق اداره راه و شهرسازی پیگیری و به طور ویژه در کمیسیون ماده ۵ استان مطرح شود.

طرح اجرایی میدان تهیه و به تصویب شورای فنی اداره راهداری و شورای ترافیک رسیده است. مقرر شده زیرسازی، بیس‌گذاری و جدول‌گذاری توسط شهرداری و پخش آسفالت توسط اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای انجام شود. لازم است در طرح جدید میدان تعداد زیادی کارگاه خصوصی آزادسازی شود، اما مالکان همکاری لازم را ندارند.

با تلاش شهرداری عقب‌نشینی حدود ۲۰۰۰ مترمربع از پارک لاله انجام می‌شود. اجرای این پروژه حدود هشت میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و پس از آزادسازی از سمت پارک و جابه‌جایی تعدادی درخت، عملیات اجرایی پروژه میدان آغاز می‌شود.

پروژه زورخانه ورزشی گوگد اجرایی می‌شود؟

در سفر استاندار به شهرستان گلپایگان و سفر رئیس‌جمهور به استان اصفهان، دو میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل زورخانه و رختکن زمین چمن شهر گوگد در نظر گرفته شد؛ با تخصیص این اعتبار پروژه زورخانه تکمیل و عملیات اجرایی رختکن آغاز می‌شود.

کد خبر 585582

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گوگد شهردار گوگد درآمد پايدار شهری شهرهاي ايران دولت نگاه زمین کمربندی شهر کمربندی استاندار اصفهان برنامه ریزی شهری پروژه های شهری توسعه شهری مدیران شهری مدیریت شهری ساماندهي شهري خدمات شهری مشکلات شهري ورزش زورخانه ای توسعه پایدار شهری بهبود زیرساخت های شهری توسعه زیرساخت ها شهرهای کوچک روز شهرداری ها شهرداری گوگد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهرداری های شهرهای کوچک شهرداری ها شهرداری ها شهرهای بزرگ مشکلات شهر اساسی شهر توسعه شهر شهر گوگد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۸۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۳۲۳ تن قیر رایگان به شهرداری‌های چایپاره

سرپرست اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی گفت: در راستای آسفالت معابر خاکی محدوده‌های طرح نهضت ملی مسکن و بازآفرینی شهری مصوب شهرستان چایپاره ۳۲۳ تن قیر رایگان از سال ۱۴۰۰ تاکنون به شهرداری‌های این شهرستان واگذار شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، رسول عطایی، امروز _پنجشنبه بیستم اردیبهشت_ در جلسه بررسی طرح‌های راه و شهرسازی در شهرستان چایپاره که در سالن جلسات شهرداری قره ضیاالدین برگزار شد، اظهار کرد: ارزش ریالی این میزان قیر تخصیصی بیش از ۳۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

وی افزود: رویکردهای بازآفرینی شهری با هدف توزیع عادلانه و توسعه استاندارد خدمات و سرانه‌های شهری تعیین شده است.

سرپرست اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی گفت: با تخصیص قیر رایگان باید معابر خاکی محلات هدف بازآفرینی شهری آسفالت شده است.

عطایی درباره طرح نوسازی مساکن بافت فرسوده، ادامه داد: برنامه دو ساله بازآفرینی شهری برای نوسازی واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده شهری در چایپاره ۲۸۳ واحد است.

وی تصریح کرد: ثبت پروانه‌های ساختمانی در سامانه ستاد ملی، اطلاع‌رسانی بسته‌های تشویقی در رسانه‌ها و محل نماز جمعه به مردم، ارائه تخفیفات پروانه‌های ساختمانی و خدمات نظام مهندسی از مسائل مورد تاکید و قابل پیگیری در شهرستان است.

عطایی بیان کرد: بررسی مسائل و مشکلات حوزه بازآفرینی به خصوص خدمات‌رسانی به سکونتگاه‌های غیررسمی خارج از محدوده در کانون توجه راه‌وشهرسازی آذربایجان‌غربی قرار دارد.

کد خبر 751958

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی دولت برای افزایش مراکز درمان ناباروری
  • تخصیص ۳۲۳ تن قیر رایگان به شهرداری‌های چایپاره
  • هشدار بارش باران در مشهد و شهرهای خراسان رضوی
  • ایستگاهی شیک میثاقیان کوچک و شادی در آغوش بابا
  • تخصیص ۱۲۲۵ تن قیر رایگان به شهرداری سلماس
  • نگاه دولت سیزدهم به کردستان یک نگاه ویژه است
  • ابتکار شهرداری سمنان برای تقویت گردشگری جاده ابریشم ایران
  • ضرورت تسریع در اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری
  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • هشدار جدی مرکز پژوهش‌های مجلس به دولت/ چالش حقوق معلمان در کمین آموزش و پرورش