Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@10:21:57 GMT

چهره فرسوده گوگد

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۶۱۱۵۲

چهره فرسوده گوگد

بافت‌های متروکه و ناکارآمد در شهرها به چالشی بزرگ برای مدیریت شهری تبدیل شده است. شهر گوگد نیز از این چالش بی‌نصیب نیست و باید برای بازسازی، بهسازی و ایمن‌سازی این بافت‌ها فکری کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بافت‌های متروکه و ناکارآمد در شهرها به چالشی بزرگ تبدیل شده است که شهر گوگد نیز از این چالش بی‌نصیب نیست، وجود خانه‌های متروکه و بلااستفاده در گوشه گوشه شهر، زمینه ساز آسیب‌های اجتماعی و ناامنی در شهر شده‌اند و باید برای بازسازی آن‌ها فکری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بافت‌های فرسوده شهری، جزو آسیب‌پذیرترین محدوده‌های شهری در هنگام رویداد زلزله‌های بزرگ در شهرها یا مجاورت آن‌ها هستند.

این محله‌ها پیچیدگی‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خاص خود را دارند و به دلیل قدمت و ناپایداری، تنگی معابر و تراکم جمعیتی، آسیب‌پذیری زیادی در برابر زلزله و سایر مخاطرات دارند.

امروزه مدیریت شهری با چالش‌ها و مشکلات فراوانی در مسیر توسعه همه جانبه شهرها و ایمن سازی محیط شهر برای رفاه و آسایش شهروندان رو به رو است.

چند سالی است که بازآفرینی بافت فرسوده به عنوان یک موضوع اصلی مدنظر برنامه ریزان شهری قرار گرفته است، اما واقعیت این است که این پدیده معضلی جدی است که در مقابل چشم همگان قرار دارد و به آن توجه کمتری شده است.

همخوانی نداشتن بافت‌های فرسوده با چهره فرهنگی گوگد

حسین محمدی یکی از شهروندان گوگد می‌گوید: بافت‌های قدیمی که عمدتاً خانه‌های فرسوده هستند، محل جمع شدن معتادان شده و هر روز هم انگار تعداد این معتادها بیشتر می‌شود.

وی می‌افزاید: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در بافت‌های ناکارآمد شکل می‌گیرند و اگر کسی می‌خواهد فکری به حال معتادان بردارد، باید از بافت‌های فرسوده شروع کند.

برای بازسازی بافت فرسوده شهر فکری شود

حمید شایسته یکی دیگر از شهروندان خاطرنشان می‌کند: گوگد یک شهر فرهنگی مذهبی است و وجود بافت‌های ناکارآمد و فرسوده که پاتق معتادان و سارقان باشد در آن توجیه ندارد و باید برای بازسازی آن‌ها فکری شود.

وی ادامه می‌دهد: چهره شهر با این بناها و بافت‌ها، زیبایی همیشگی اش را ندارد و برای حفظ هویت شهر باید بناها و بافت‌های فرسوده بازسازی شوند.

این شهروند گوگدی اظهار می‌کند: نهادهای نظارتی که مسئول مرمت و بازسازی بافت‌های فرسوده هستند باید به این حوزه ورود کنند تا بافت فرسوده از حالت پاتوق خارج شود؛ شهرداری موظف است با انجام اقدامات لازم نسبت به بهسازی محیط اقدام کند

خانه‌های خالی از سکنه پاتق معتادان شده است

علی اکرمی از دیگر شهروندان گوگد تصریح می‌کند: برخی ساکنان در مسیر بافت‌های فرسوده شهر ساخت‌وساز کرده‌اند و اکنون خانه‌های قدیمی خالی از سکنه و خرابه شهر پاتق معتادان شده است.

وی می‌گوید: خانه‌های مخروبه شهر گوگد نه تنها چهره شهر را نازیبا نشان می‌دهد بلکه موجب بروز مشکلات جدی برای شهروندان می‌شود؛ از مسئولان شهرداری خواستاریم این خانه‌های قدیمی را تخریب کند، چراکه اصلاً امنیت نداریم.

وی می‌افزاید: یک نمونه کوچه بسیج فرعی اول سمت راست که تا حالا خیلی چیزها دزدیده شده و جایگاهی برای معتادان شده است، امیدوارم پیگیری شود.

اعتباری برای بازآفرینی به شهرداری پرداخت نشده است

حسین علی‌محمدی، شهردار گوگد با بیان اینکه ۳۰ درصد بافت‌های محدوده شهر فرسوده است، اظهار می‌کند: سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ محدوده بافت‌های فرسوده شهر گوگد از ۲۷ هکتار به ۹۰ هکتار افزایش پیدا کرد، به تصویب کمیسیون ماده پنج استان رسید و توسط استانداری ابلاغ شد.

وی خاطرنشان می‌کند: شهرداری گوگد به منظور ساماندهی بافت‌های فرسوده، تسهیلات زیادی برای شهروندان مالک بافت فرسوده در نظر گرفته بود، در دو سال گذشته برخی شهروندان با مراجعه به شهرداری از این تسهیلات بهره‌مند شدند.

شهردار گوگد خاطرنشان می‌کند: سال ۱۳۹۸ طرح بازآفرینی بافت‌های فرسوده در دستور کار شهرداری قرار گرفت و با تصویب کمیسیون بازآفرینی شهرستان و استان، قول تأمین اعتبار برای اجرای طرح‌های مصوب دولتی داده شد؛ اما تاکنون اعتباری به شهرداری پرداخت نشده است.

علی‌محمدی تصریح می‌کند: یکی دیگر از معضلات بافت‌های فرسوده شهر گوگد، مشکل مالکیتی است که به دلیل توافق نکردن مالکان و ورثه بلاتکلیف مانده است.

وی ادامه می‌دهد: در دو سال گذشته شهرداری از طریق بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون ۷۵۰۰ مترمربع بافت فرسوده خطرآفرین و ناامن برخی محله‌های شهر را تخریب کرد و کار تخریب همچنان دارد.

شهردار گوگد به همکاری نکردن برخی مالکان در طرح ساماندهی بافت فرسوده شهری اشاره و تاکید می‌کند: شهروندان آن دسته از بافت‌های فرسوده شهر را که مشکل بهداشتی و ایمنی ایجاد کرده است، با ارائه گزارش به شهرداری معرفی کنند تا پس از بررسی کارشناسی اقدامات قانونی انجام شود.

علی‌محمدی می‌گوید: مالکان بافت فرسوده که مشکل انحصار وراثت دارند به شهرداری مراجعه کنند تا امور حقوقی شهرداری مسائل انحصار وراثت آنان را پیگیری کند.

وی می‌افزاید: شهرداری ساماندهی و حل مشکلات بافت‌های فرسوده‌ای که رسانه‌ای شده است را در دستور کار قرار می‌دهد تا در صورت تأمین اعتبار و زیرساخت‌ها، اقدامات لازم انجام شود.

اختصاص سهمیه قیر رایگان به شهرداری برای آسفالت معابر بافت فرسوده

در همین خصوص غلامرضا امینی، رئیس اداره راه و شهرسازی گلپایگان به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: در حوزه بازآفرینی شهری در حال حاضر، به منظور آسفالت محله‌های بافت فرسوده شهر راه و شهرسازی قیر در اختیار شهرداری قرار می‌دهد تا معابر بافت فرسوده را آسفالت کند.

وی تصریح می‌کند: در بحث اعتبار نیز به همان میزان که راه و شهرسازی برای بازآفرینی بافت فرسوده هزینه انجام دهد در مقابل شهرداری هم باید هزینه کند.

کد خبر 579740

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گوگد شهردار گوگد بافت فرسوده شهر گوگد شهرهاي ايران بازآفرینی شهری بازسازی قیر رایگان راه و شهرسازی پروژه هاي عمراني پروژه های شهری شهرداری شهرداری ها بافت فرسوده گوگد بافت فرسوده بافت فرسوده شهر احیای بافت فرسوده شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بافت های فرسوده شهر برای بازسازی معتادان شده بافت فرسوده شهر گوگد بافت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۱۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۰۰ متر جدول‌گذاری در منطقه بافت تاریخی اراک

سرپرست منطقه بافت تاریخی شهرداری اراک از اجرای ۱۰۰ متر جدول‌گذاری در سطح منطقه بافت تاریخی خبر داد.

حسین منصوری‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: در روزهای اخیر، ۱۰۰ متر جدول گذاری جدید در سطح منطقه بافت تاریخی اراک اجرایی شده است.

وی افزود: طرح ساماندهی خیابان‌ها با هدف ایجاد معابری با کیفیت، استاندارد، تسهیل در تردد و در نهایت رضایتمندی شهروندان اجرایی می‌شود.

سرپرست منطقه بافت تاریخی شهرداری اراک تصریح کرد: اصلاح و ساماندهی معابر شهری با اجرای پروژه‌های آسفالت، جدول‌گذاری و سنگ‌فرش، به صورت مستمر در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد.

منصوری‌زاده ادامه داد: ساماندهی و رفع نواقص جداول در سطح معابر، در راستای ساماندهی وضعیت آب‌های سطحی و جمع آوری فاضلاب انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: در روزهای اخیر عملیات اجرایی ۱۰۰ متر جدول‌گذاری جدید در خیابان امام خمینی (ره) و کوچه راستین انجام شده است.

سرپرست منطقه بافت تاریخی شهرداری اراک از پخش و توزیع ۸۰ تن آسفالت در سطح معابر این منطقه شهری خبر داد و تصریح کرد: معابر، بلوارها و خیابان‌ها از مهم‌ترین فضاهای شهری است که مورد استفاده روزمره شهروندان قرار می‌گیرد و به همین دلیل توجه به مناسب‌سازی و سطح کیفیت آسفالت در معابر و محلات یکی از موارد حائز اهمیت برای مدیریت شهری است.

منصوری‌زاده گفت: بازار تاریخی در محدوده منطقه بافت تاریخی اراک قرار دارد و توجه به این بنای با ارزش تاریخی به عنوان هویت شهری، مورد توجه مجموعه مدیریت شهری است.

وی افزود: کنترل و بازگشایی ناودان‌های پشت‌بام بازار در بارندگی‌های اخیر توسط عوامل اجرایی منطقه بافت تاریخی شهرداری در راستای جلوگیری از ایجاد هرگونه آسیب به سقف این مجموعه انجام شده است.

کد خبر 752026

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۰۰ متر جدول‌گذاری در منطقه بافت تاریخی اراک
  • رکورد صدور پروانه در بافت فرسوده کشور شکست
  • ۲۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن سمنان در دست ساخت است
  • چرا مشوق‌های نوسازی در شهرداری‌های استان یزد خاک می‌خورد؟
  • بسته‌های تشویقی بازآفرینی برای مردم جذابیت ندارد
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ مالکان و مستاجران منتظر این تغییر باشند
  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟